Svatby na místech, kde svatby nebývají
 

Když začnete řešit kde mít svatbu a hledat vhodné místo pro obřad, hostinu, ubytování, párty… tak možná zjistíte, že to vůbec není snadný. Vlastně je to při chystání svatby někdy ta největší výzva a možná byste rádi nějaké levné místo na svatbu.

Určitě narazíte na spoustu krásných míst, opravené mlýny, penziony v přírodě a moc pěkné stodoly, kde jsou svatby často i několikrát do týdne, jsou tam na to skvěle připravení a místa jsou to moc krásná, ale taky hodně brzo vyprodaná.

Svatební stodola na samotě U Houpacího koně, jedno z těch moc pěkně upravených míst na svatby, ale možná hledáte něco jednoduššího…

Svatební stodola na samotě U Houpacího koně, jedno z těch moc pěkně upravených míst na svatby, ale možná hledáte něco jednoduššího…

 

Tak co teď, když nechcete ani zámek ani vesnický kulturák a taky nechcete řešit svatbu dva roky dopředu… Kde dál hledat?

Zkuste hledání ze “svatebních míst” rozšířit na “pěkná místa”.

Tak jako Mónika a Martin když měli malou rodinnou svatbu na statku u hranic ve skoro opuštěné vesnici, nikdy dřív tam majitelé svatbu nedělali a tak o to víc byli úžasní, pohostinní, zábavní… prostě hezky se o nás postarali. Samotný statek měl krásnou podzimní atmosféru atmosféru. Jejich airbnb je tady. Kdyžtak doporučji i v létě na přespání při nějakém výletě po Jižní Moravě.

boridvur_39_nahled.jpg

Svatba na Bořím dvoře ve Valticích


Nebo se na hledání svatebního místa úplně vykašlete a uděláte svatbu doma jako Dominika a Kuba za kterými jsem jel fotit na Slovensko. Na zahradu u rodičů si půjčili velký párty stan, zajistili catering a obsluhu a pozvali hlavně rodinu. Obřad byl v kostelíku ve vsi, celá oslava doma na zahradě. A byla to skvělá svatba!

dominikajakub_251.jpg
dominikajakub_468.jpg

My jsme to na naší svatbě udělali opačně, doma u rodičů na zahradě byl svatební obřad a potom jsme se přesunuli na fotbalové hřiště kde už čekal párty stan, barmani s drinky, barista s kávou, DJ, grill a užili jsme si svatbu na hřišti i když mi fotbal nic neříká. Hřiště nebo louka, tráva jako tráva.

Svatba_Vita_Verca_Uherske_Hradiste_barevna_varianta_fotograf_Krystof_Novak_2020-135.jpg
Svatba_Vita_Verca_Uherske_Hradiste_barevna_varianta_fotograf_Krystof_Novak_2020-233.jpg
Svatba_Vita_Verca_Uherske_Hradiste_barevna_varianta_fotograf_Krystof_Novak_2020-452.jpg

Nebo když Dominika a Mirek chtěli svatbu v přírodě. Našli kousek od Prahy Oslí stezku, kde půjčují oslíky na procházky po lese. Originální zábava pro rodiny s dětmi! My jsme šli s oslíkem do lesa na předsvatební schůzce, pak na svatbě už ne, ale měli jsme na oslí farmě posezení a grilovačku. Opět platí, že tu předtím žádná svatba nebyla a tak bylo všechno strašně na pohodu a majitelé se o nás moc přátelsky postarali.


Nebo když jste skauti, tak vlastně mít svatbu s kamarády na skautské základně nebo přímo v táboře dává vždy smysl! Tak jako Terka s Lukášem, kteří na skautskou hájenku pozvali spoustu kamarádů a poprosili je, ať každý vezme kousek masa na gril a štrůdl do soutěže o nejlepší štrůdl. Obřad odpoledne v lese, pak grilovačka, táborák, kytara a spaní na půdě hájenky. Jednoduše skvělej víkend.

D75_8860.jpg

Nádobí si myje každý sám

Svatba na skautské hájovně


Obecně se dá říct, že vhodný pozemek a párty stan je super řešení na skoro jakkoliv velkou svatbu… samozřejmě větší svatba znamená větší stany. Pak už ale stačí jen zařídit catering, nebo nějaký foodtruck a máte vymalováno :)





Na závěr pár tipů na firmy, které vám s tím vším můžou pomoci:

Svatby pod širákem - svatební obřady

Wedding Factory - celé svatby

Zaslíbeni Lásce - celé svatby

Yes&Yes - celé svatby

Veselí pod stanem - půjčení stanu

partystan.cz - půjčení stanu

heat.cz - plynový ohřívač do stanu

airbnb.com - ubytování (filtr ČR, celé nemovitosti)

e-chalupy.cz - chalupy

stanovyhotel.cz - stylový stan jako zázemí pro svatbu venku

meatspace.cz/ - místa pro konání akcí