Svatební zábava bez svatebních her

Svatební zábava bez svatebních her
 

Byli jste na svatbě kamarádů, hráli jste svatební hry a přišlo vám to ujetý? Nejste v tom sami! Někdy si to může sednout a být to i zábavný, ale někdy to naopak dobrou atmosféru na svatbě zbytečně naruší a rozbije. Často zažívám jak se skvěle bavíte, popíjíte, povídáte si s blízkými a najednou odněkud vyběhne svědkyně “Pojďte se zvednout, jdeme hrát hru”. Nevím no, už nejsme ve školce, nebo jo?

Často se bojíte, že na svatbě bude nuda a proto je potřeba připravit rozsáhlý harmonogram, hodně programu a pestré zábavy. Ale to většinou není vůbec potřeba. Když totiž spojíte partu přátel, pěkný místo, dobrý jídlo a pití, zahraje dobrá hudba, tak toho už o moc víc potřeba není.

Tatínek ženicha?

Vždy se snažím udělat rodičům na svatbě pěknou fotku!

Nejlíp fungují věci, které jsou nenucené, dá se jim věnovat průběžně, každý host se zapojí úplně dobrovolně a jen podle sebe. Takové ty koutky, kde máte něco připravené a chvíli si toho nikdo nevšímá a pak je z toho naprostý hit.

Co vlastně obecně na svatbě dělat? Poradím vám to stejný co říkal náš svatební DJ. Svatba je naprosto unikátní příležitost, jak ukázat vašim přátelům a rodině čím žijete. Kdo jste, co vás baví, co máte rádi. Od jídla, přes hudbu, místo, tak i po zábavu. Zkuste svatbu naplánovat víc pro sebe, než univerzálně pro hosty, stejně se nejde zavděčit všem. Nemáte rádi sladké? Nemusí na svatbě být. Milujete techno? Tak si neobjednáte rocknroll. Milujete americké fastfoody nebo asijskou kuchyni? Proč by to na vaší svatbě mělo chybět?

Nápady z reálných svateb jak zabavit vaše svatební hosty

Degustace toho co máte rádi

  • Víno, samozřejmě když jste ve sklípku

  • Pivo, čokoláda, sýry, vlastně úplně cokoliv co vy sami milujete

Soutěž o nejlepší štrůdl

Netradiční catering

  • Hotdogy, Burgery, Pizza z pece, špaňelská Paela… cokoliv co se připravuje přímo před lidmi a je tam nějaký fajn kontakt s kuchařem.

BRATRS BISTRO

Čerstvá pizza na svatbě od úžasnýho kuchaře je zážitek na který se dá dlouho vzpomínat.

Vědomostní kvíz

  • Rozdělíte hosty do několika skupinek a postupně jim dáváte otázky o tom jak moc vás znají. Je to organizovaná zábava, ale hosté jsou pořád v klidu u stolu a moc je do toho netlačíte. Bývá to fajn, jen je zásadní skvěle to moderovat a zbytečně to nenatahovat. Hodina už mi přijde hodně.

Koutky s aktivitami, malování, vzkazy

  • Postavte do rohu místnosti velké plátno, barvy, štětce a nechte hosty ať vám něco vytvoří. Vzkazy, obrázky, hlouposti, nebo třeba váš vlastní portrét.


Hledáte svatebního fotografa?

Zaměřuji se hlavně na přirozenost, srandu, pohodu a nadčasovost.

Polaroid/Instax

  • Tohle je velký téma před každou svatbou. Ano, Ne, Jak? Takže postupně. Řekl bych, že je to skvělá věc a za ty peníze to fakt stojí.

  • Můžete udělat jednoduše návštěvní knihu, kam se vám lidi postupně vyfotí a podepíší se vzkazem.

  • Můžete to nechat i volnější ať si ty fotky fotí jen tak pro sebe a berou domů.

  • Můžete pověřit pár dobrovolníků (klidně i děti), ať průběžně fotí úplně všechno a všechny, připravte nástěnku (nejlépe provázky a kolíčky) a postupně tam budou všechny fotky přidávat. Album si z nich uděláte až později.

  • Můžete k tomu připravit i klasický fotokoutek s rekvizitami, ale na druhou stranu, vůbec se s ním nemusíte stresovat, pokud se vám to nelíbí, tak to rozhodně není nutnost.

Profesionální fotokoutek

  • Já nejsem velký fanda, ale proč ne. Existují různě vyřešené fotobudky s obsluhou i bez ní a lidi to celkem baví. Tak spíš záleží co vám dovolí rozpočet a prostor.

Procházka nebo výlet

  • Po obědě se všichni přezují do lepších bot a jde se na výlet. Jen tak kousek po okolí. Lepší než jen sedět na zadku, takhle si lidi taky můžou povídat a popíjet slivovičku, ale navíc se trochu protáhnou a budou mnohem aktivnější i při večerní párty. Vyzkoušeno už několikrát.

Život je pohyb

Aristoteles

Kouzelník mikro magie

  • Přijde třeba na hodinku, motá se mezi lidmi a zabaví je s drobnými kouzly (karty, peníze, prstýnky…). Není to nuda jako kouzelnický vystoupení ve školce, bývá to dost cool.

Šipky, fotbálek, lukostřelba, kulečník, kuželky

  • Jakýkoliv okrajový sport, který máte rádi a vaši hosté ho třeba nikdy moc nezkusili. Tady je příležitost. Nijak organizovaně, tady máte prostor a instrukce, kdo chce ať si zahraje.

Playstation

  • Pánské koutky s rumem a gaučem jsou na svatbě docela často, ale klidně to můžete posunout zase kousek dál. Že se to na svatbu nehodí? No a co!

Bazén

  • V létě ve vedru není nic lepšího než prostě skočit do bazénu. Máte ho v místě svatby? Tak doufám, že nebudete jen postávat okolo, ale plavky si všichni berete s sebou.

Táborák

  • Večer na svatbě nemusí být jen diskotéka, můžete taky vzít kytary, špekáčky a posedět večer u ohně.

Vodní dýmka

  • K předchozímu bodu klidně přidejte i vodní dýmku a máte naprosto úžasný klidný svatební večer.

Svatba jako letní festival

Barman

  • Barmanská show se dá udělat všelijak, od divokého házení koktejlů až po klidnou rumovou degustaci a pečlivě připravené kombinace gin-tonic. Zkuste se zeptat ve vašem oblíbeném podniku, jestli něco takového nedělají a třeba vám rovnou vymyslí signature drinky přímo pro vás, přesně podle toho co máte nejradši.

Obří jenga a jiné podobné skládačky

  • Měly jsme i na naší svatbě a občas to na svatbách potkávám, vždy se tady utvoří malá skupinka lidí, která se báječně baví.

Balonky s héliem

  • Děti budou fascinované tím jak jim to vždy uletí ke stropu. Dospělí se můžou i trochu nadýchat a dělat si ze sebe navzájem srandu.



To by asi zatím mohlo stačit, průběžně ale budu určitě doplňovat, protože těch skvělých nápadů, které máte na svatbách je pořád víc! Další inspiraci najdete občas i u mě na Instagramu ve stories, tak dejte follow a můžeme být v kontaktu.