Už nebudu pracovat doma, rada pro fotografy s dětmi

Už nebudu pracovat doma, rada pro fotografy s dětmi

Homeoffice ♥

Posledních několik let jsem pracovat z domu, mám to rád, ten ušetřený čas a jak máte všechno po ruce je úplně boží. “Problém” se objevil když moje práce začala být náročnější na prostor (tisk fotek a vázání knížek například) a tak jsem si pořídil kancelář/ateliér. Taky tomu přispělo naše miminko, které moc moc moc chtělo vlastní pokojík :)

 
 

Na tisk fotek i práci u počítače je nové studio úplně super. Ale pořád jsem tak polovinu práce dělal doma z gauče na macbooku. Prostě pohodička. Na většími počítači v kanceláři upravovat fotky, doma na gauči dělat výběry fotek a řešit email nebo web. Takže pořád půlku času doma s malým.

Homeoffice :(

Ale to už takhle dělat nebudu. Jedině pokud malej bude spát tak to možná jo. Ale když si bude chtít hrát, tak nemůžu sedět u počítače a okřikovat ho ať mi nemlátí do klávesnice. Otevřený notebook je můj problém, ne jeho.

Inspiroval mě k tomu podcast 13 hříchů rodičovství, kde mluvili mimojiné právě o tom jak takový homeoffice vnímají děti. Děti totiž zjednodušeně vidí, že ten počítač/telefon je důležitější než oni. A to přeci není pravda. Především ve věku do 3 let to na nich zřejmě může zanechat docela negativní dopady a změny chování, které jsou přesně v opačném duchu, než bych si přál.

Pro dítě je mnohem lépe pochopitelné, že tatínek jde ráno do práce a pak se zase vrátí, než že tatínek je v obýváků na počítači a dítě si má hrát v pokojíčku.

Takže od teď práce na počítači nebo telefonu pouze když malej spí. I to je důvod proč na emaily odpovídám zpravidla 1-2x denně, nejsem online pořád a nemůžu na vše reagovat do pěti minut.

Ten podcast si určitě pusťte!