Objevil jsem další dokonalý místa na svatbu!

Objevil jsem další dokonalý místa na svatbu!
 

Vybrat si místo na svatbu nikdy není úplně snadný, ale vždy se to nakonec nějak povede. Fotím svatby už několik let na čím dál úžasnějších místech některá vám tady rád doporučím, protože bych tam klidně měl i svoji svatbu. Kdybych ji neměl na fotbalovém hřišti s obřadem doma.

Aktualizováno 6.9.2023, přidal jsem Littner, Loft Bubny, Kocandu Kravsko a něco málo smazal.


Doly Littner (Bzenec)

https://svchodonin.cz/tz-littner/

Uprostřed skoro nekonečných borovicových lesů najdete tento báječný areál, který přes léto slouží hlavně jako dětský tábor, ale můžete si ho pronajmout i na svatbu. Nečekejte žádný luxus, spíš naopak, ale v klidu zde ubytujete přes 100 lidí, v létě můžete naskákat do bazénu a hlasitou hudbu můžete pouštět dlouho do noci, protože široko daleko vůbec nikdo není. Samozřejmě je toto místo bez restaurace, takže volba cateringu bude jen na vás.


Loft Bubny (Praha)

Přímo v Praze v Holešovicích najdete tento fantastický ateliér. Dvě obrovské místnosti, jedna tmavší na párty, jedna světlejší na obřad a hostinu. Všechno v moderním industriálním stylu. Mít svatbu takto uvnitř ve dvou obřích místnostech je strašně fajn, ještě když to uděláte bez hostiny, ale jen s rautem, takže lidi ani nesedí u stolů, ale spíš jsou u baru, na gauči apod. Pro městskou nebo klidně i zimní svatbu ideální.

Zimní svatba Markéty a Jardy

Loft Bubny Praha, místo na svatbu ve městě

Samota Křemen (Vysočina)

https://www.samotakremen.cz

Jak už název napovídá, je to samota. Okolo jsou jen lesy, žádná vesnice ani chatová oblast, takže když chcete mít nerušenou oslavu až do noci, tady to půjde. Navíc každé jedno zákoutí je tady šíleně fotogenické, moc příjemná paní majitelka a catering si můžete vyřešit sami podle vlastní chuti, není tu žádná restaurace. Pro české moderní svatby naprosto ideální místo!


Kocanda Kravsko (Znojmo, Jižní Morava)

https://www.kocandakravsko.cz/

Báječný místo na (nejen) letní svatbu. Najdete tady spoustu zákoutí, krásnou architekturu a design, vybrat si můžete ze dvou sálů - barokní nebo industriální. Venku posedět u grilu. V noci tu není problém s hlukem a ubytujete tady všechny hosty. A dobře tu vaří!


Statek Samsara (Blansko, Jižní Morava)

http://www.penzion-samsara.cz/

To je taková pěkná "slovenská" koliba v horském údolí, 30 minut od Brna! Samotný statek je opravdu krásný zvenku i uvnitř a navíc všude okolo vidíte ovečky, kozy, lamy, louky, lesy... A skvěle tu vařej, plus tam najdete i wellnes, tak když ne na svatbu, aspoň na výlet si zajeďte :)

Naprosto dokonalé místo na zimní svatby!

Svatba Alžběty a Ondry v zimě se svařákem


Mezi Plůtky (Beskydy)

https://www.meziplutky.cz/

Tohle je pohádka. Není to místo kam pozvete 80 hostů a rozjedete diskotéku až do rána, to ne. Je to místo na takové ty maličké a klidné svatby jen v úzkém kruhu rodiny a přátel, třeba do 20 lidí celkem. Místo kde budete chtít být co nejdéle, užít si skvělou architekturu, krásnou přírodu okolo a bude o vás perfektně postaráno.


Penzion Kůlna (Jedovnice, Jižní Morava)

Tady k dokonalosti nechybí skoro nic. Nádherný moderní penzion, výborná kuchyně, prvotřídní láskyplný servis, krásná příroda, spousta prostoru venku, několik možností na obřad a samota daleko od lidí. Svatba tady prostě neměla žádnou chybičku!

Večerní svatba u rybníka


Tržnice na Zelném trhu (Brno)

Svatba na střeše v centru Brna možná zní jako sen, ale může to celkem snadno být realita. Na vyhlídce na Tržnici na Zelném trhu můžete udělat nejen skvělý svatební obřad, ale i celou svatbu. Častější varianta bývá pouze obřad a hostina pak někde jinde, to je taky fajn nápad, ale zvážil bych i využít tento prostor trochu víc.

svatba_brno_petra_tamas_153.jpg

Artiséme (Praha)

Nádherná zelená oáza přímo v centru Prahy, jen kousek od Karlova mostu. Stačí projít Lenonovou zdí a jste v úplně jiném světě. Velká zahrada, krásný designový interiér, nic moc lepšího v centru města vymyslet nejde. Jen počítejte s problémy s nočním hlukem, tomu se možná budete muset trochu přizpůsobit.

Svatba Zuzky a Toma

Zuzka_Tom_279.jpg

Zámek Strážovice (Jižní Čechy)

http://www.zamek-strazovice.cz/

Napůl zámek, napůl bývalé JZD, tak jak už to holt v Československu někde dopadlo, ale teď po výborné rekonstrukci s chytře řešeným sálem a velkou kapacitou ubytování. V zámecké budově je jen pár pokojů, ideální jako novomanželské apartmá, zbytek je v samostatných zrekonstruovaných budovách (bývalé JZD).

Místo je bez restaurace, ale s vybavenou profesionální kuchyní, takže ideální když chcete mít svůj vlastní catering a udělat si svatbu podle sebe :)

Hlavní sál je dobře odhlučněný, není tedy ani problém s párty dlouho do noci.


Tančírna Rychlebky

V údolí Rychlebských hor daleko na severu Moravy, když přejedete Jeseníky a jedete ještě kousek dál, tam najdete tohle kouzelný místo kde se krásně zastavil čas. Doporučuji doplnit o swingově rockovou kapelu, zařídit si profesionální catering a máte úplně dokonalou svatbu. Poblíž snadno ubytuje i větší množství hostů, takže se úplně nabízí vyrazit na svatbu aspoň na dvě noci!


Vinařství Mühlberger (Jaroslavice u Znojma)

http://www.muhlberger.eu/

Byl jsem tu na svatbě když pršelo, a bylo to úplně v pohodě, úplně fajn. Penzion má velký otevřený prostor na hostinu v podobném stylu jako jsou dneska ty moderní stodoly, ale z jedné boční strany je to úplně otevřené do dvora a můžete plynule přecházet dovnitř-ven. Což je pro pohodové svatby ta úplně nejlepší architektura.

Obřad může být na trávě nebo pod pergolou, obojí bude fajn.

Víno tu mají báječný, jídlo vozí catering z nedaleké pizzerky, kde vaří výborně a můžu říct, že lepší raut jsem moc často nepotkal :)

Jaroslavice jsou přímo na hranicích s Rakouskem, na Jižní Moravě kousek od Znojma, z Brna je to přesně hodina autem. Maličká příjemná vesnička, v okolí vinohrady, rybník a kouzelný “opuštěný” zámek, takže i místa na portréty si tu snadno najdete..

Mám to tady rád, však jsem se tady narodil :)

Svatba Kristýny a Petra


Rekovice (Beskydy)

V Rekovicích se spojují dvě důležité svatební věci. Dokonalé místo pro obřad a skvělá restaurace s penzionem. Vynikající architektura, moc příjemná obsluha a výborná kuchyně, takže není divu, že vyhráli Svatební místo roku 2021!

Zimní svatba Verči a Honzy

Ideální místo na zimní svatbu v Beskydech

Stodola Suška (Kravsko u Znojma)

Tohle je prostě jedno z těch míst, kde se dá udělat opravdu dokonale krásná svatba ve stodole. Velká stará stodola daleko v polích s hezky upraveným interiérem, pěkným osvětlením a velkými okny. Pro fotografy rozhodně velká radost tady fotit, pro vás možnost jak si užít pěknou a pohodovou svatbu i když máte hodně hostů, i když je vedro nebo prší, zažil jsem tady obojí a vždy to bylo super.

Slovenská svatba Dominiky a Marka


Ekofarma Sádky Kunovice (Uherské Hradiště, Zlínský kraj)

http://www.farmasadky.cz/

Spousta přírody, jezírko, ovocnej sad, naprostej klid a velká restaurace s nejlíp nasvíceným svatebním sálem! Fakt jsem nikdy neviděl lepší světlo v interiéru. Žádný žárovky, zářivky, kraviny, ale prosklená střecha a velký okna všude okolo. Díky za takový světlo v interiéru, lidem to pak na fotkách moc sluší. 

Obřad bych doporučil venku v přírodě na trávě a vlastně celou svatbu si užít venku na trávě. I pro 100 lidí je to tady pohodička v horku i v dešti.


Dvůr Honětice (Zlínský kraj)

www.dvurhonetice.cz/

Jestli se vám líbí vintage styl a hledáte pěknou dřevěnou stodolu, tohle bude pro vás. Já zde byl na svatbě na podzim když pršelo a už nebylo vůbec teplo, takže jsme se trochu báli zimy, ale i takto děravá stodola se dala slušně vytopit.

Na podzim tedy doporučuji spíš pro menší svatby, v létě ale klidně i pro trochu větší díky rozlehlému venkovnímu prostoru, nebál bych se využít i koupání, k tomu stánek se zmrzlinou a máte úžasně pohodovou svatbu :)

Svatba Klárky a Kuby v dešti


Statek Kočvary (Berounsko)

https://www.kocvary.cz/

Ideální místo na velkou garden párty. Vnitřní zázemí je spíš jednodušší, tak musíte být trochu punkáč, ale prostor venku nemá chybu. Je to velká uzavřená zahrada s otevřeným prostorem i vysokýmy stromy, takže si tady vždy najdete příjemné místečko i když je v létě vedro a máte na svatbě přes stovku lidí.


Samota u Houpacího koně (Vysočina)

https://houpacikun.com/

Když chcete krásné místo na velkou letní svatbu blízko přírody. Mají tady moc pěkné a celkem velké ubytování, je to v podstatě uprostřed republiky, můžete využít dokonalou stodolu, sklípek, několik venkovních posezení, prostě tady si snadno uděláte vážně hezkou svatbu.


Boří dvůr (Valtice, Jižní Morava)

Mám rád svatby na místech, kde se svatby normálně nedělají. Třeba tady na Bořím dvoře kde jsem fotil vloni na podzim nikdy před tím žádná svatba nebyla. O to líp se tam o nás starali :) Navíc je to místo moc kouzelné, trochu opuštěné, ale krásné. Ideální na malou rodinou svatbu.

Podzimní svatba Móniky a Martina


Postupně budu tento seznam rozšiřovat! Podle čeho hodnotím který místa sem přidat? Musí být fotogenický, stylový, nepřeplácaný, přirozeně krásný. S příjemnou obsluhou, dobrým jídlem, dobrým světlem v interiéru. A taky by se mělo dát fotit svatební portréty přímo tady, bez nějakého odjíždění pryč. Prostě místa kde se vám bude na svatbě líbit :)

Mám tady pak i další článek o místech, kde svatby běžně nebývají: http://malinaphoto.cz/blog/planovani-svatby-na-mistech-kde-svatby-nebyvaji